Hackathon
מפגש ראשון - פיתוח תוכנה
20/09/2024 - 09:30 - 13:00 AM
אז מה יש לנו כאן בקהילת הבודקים ?
- קבוצה מקצועית ? צ’ק
- מיטאפים ? צ’ק
- סדנאות עם Hands-on ? צ’ק
- וובינרים ? צ’ק
- מתנות (כמו ביום המעשים הטובים)? צ’ק
- כנס מקצועי ? יתחיל עוד מעט.
- פודקאסטים ? יש ב-TestIL
ומה אין ? מה עוד צריך ? משהו שעוד לא נעשה אצלינו כאן בעבר ?
חברים, עלינו על זה. אנחנו מעוניינים לפתוח במיזם התנדבותי חברתי-מקצועי חדש (לנו בכל אופן): האקתון.
מה זה האקתון (לפי וויקיפדיה)?
האקתון הוא אירוע יזמות אינטנסיבי, העושה שימוש בחוכמת ההמונים, בו המשתתפים מתחלקים לקבוצות חשיבה, היוצרות ומפתחות יחדיו רעיונות והמצאות פורצי דרך, במטרה לענות על אתגר אשר הוגדר על ידי מארגני ההאקתון או על ידי המשתתפים. ההאקתון הוא אירוע תחום בזמן, הנמשך בין מספר שעות למספר ימים רצופים.
מתי ולכמה זמן ?
נתחיל בפרק פיילוט של 2 מפגשים, הראשון יתקיים ביום שישי ה-1.11.24 בשעות 9:00 עד 13:00 והמפגש השני יתקיים שבוע אח”כ, ב-8.11.24, אותן שעות, שני המפגשים יתקיימו במתחם הבורסה – רמת גן. במידה ונראה זה הולך לנו טוב, נוכל להגדיל את כמות המפגשים והתדירות בהתאם לאילוצים כמובן.
איך זה יעבוד ?
לכל מפגש תתארגן קבוצה של 8-10 אנשים שתתכנס יחדיו בכדי לפתח רעיון \ כלי שישרת אותנו בבדיקות התוכנה. זה יכול להיות Test Generator, Data Faker, ניהול מקרי בדיקה משלנו, ניהול משימות של QA, ולמעשה כל רעיון שנחשוב עליו.
אנחנו נהיה המנחים של כל קבוצה ואלווה אותה עד להשלמת המשימה. חלק מתפקידינו יהיה לחלק את הקבוצה לצוותים קטנים של אנשים שלכל צוות תופקד משימה. זה יכול להיות פיתוח צד השרת, פיתוח צד הלקוח, ניהול בסיס הנתונים, עיצוב ה-UI, תיעוד הפרוייקט, הבדיקות האוטומטיות ו\או הידניות שעליהם לא נוותר כמובן וכו’.
רגע, מה? מאיפה אני אמור לדעת איך בונים צד שרת?
תראו, אם השאיפה שלכם לעמוד במקום להגיד לעצמכם: “מה שאני יודע מספיק טוב לי” . כדאי שתעצרו כאן ותעברו לקרוא את הפוסט הבא על המירוץ למיליון. האירוע הזה לא בשבילכם. אנחנו כאן בשביל ללמוד וליצור, כאן אנו יוצאים מאיזור הנוחות. זה הרי לא חוכמה לכתוב את ה-STP ה-857 בקריירה שלנו, נכון ?
איך נלמד כל כך הרבה במעט זמן ?
א. זה הרבה פחות ממה שאתם חושבים, אנחנו לא הולכים להיות מפתחי מוצר, אנחנו כן הולכים לפתח רעיון שיספיק במסגרת הזמן המוקצב.
ב. שאלהים יברך את ה-AI.
תפקידינו הוא לתת לכם את המסגרת, את ההכוונה, את הדחיפה הקלה בגב (או הבעיטה בישבן). משם אתם תמשיכו לשייט לבד במרחבי הרשת. זה יהיה מאתגר וזה כל הכיף.
אוקיי, ומה נעשה עם כל זה אח”כ?
או… כאן מגיע החלק היפה. לאחר שנסיים לפתח, לעצב, לתעד ולבדוק את המוצר, נעלה אותו כפרוייקט התנדבותי לגיטהאב ונגדיר אותו תחת רשיון קוד פתוח (Open Source) לטובת הקהילה. נקבל לאחר מכן פידבקים ונדאג לתחזק את התינוק היפייפה שזה עתה יצרנו.
ומה יצא לי מכל זה ?
אם חשבתם להגיע לכאן כדי להרוויח כסף ? Don’t.
המיזם הזה נועד בשבילכם. בין אם אתם מעורבים בפיתוח המוצר או בין אם אתם הולכים להשתמש בו.
מה הייתם מעדיפים ? לשלוח קורות חיים בנאלים, משעממים ואפרוריים (ולהתפלא שלא חוזרים אליכם) ? או לתת להם מעט צבע עם קישור לכמה פרוייקטים מגניבים שכתבתם מאפס ? ולא, משחק של איקס-מיקס-דריקס בפייתון זה לא מגניב.
למי המיזם הזה מתאים?
- אנחנו צריכים אנשי QA – לבדוק את המוצר.
- אנחנו צריכים מפתחי אוטומציה – למכן את הבדיקות.
- אנחנו צריכים אנשים שלא מפחדים מקוד – לכתוב את ה-Backend.
- אנחנו צריכים אנשים שמוכנים לצאת מאיזור הנוחות – כדי לכתוב את ה-Front.
- אנחנו צריכים סניורים – כדי להקשיב להם וללמוד מנסיונם.
- אנחנו צריכים בוגרי קורסים – כי הפרוייקט צריך גם דם צעיר ועיניים רעננות.
- אנחנו צריכים כאלו בעלי חוש עיצוב – כי החוש שלי הוא ממש על הפנים.
בקיצור, אנחנו צריכים את כולכם.
חברים אנו מעוניינים ליצור קבוצות הטרוגניות שיכללו ג’וניורים, סניורים, אוטומציה, פיתוח, QA, אז כשאתם ממלאים את טופס הרישום, בבקשה, אל תתקמצנו במילים תחת השדה: “הניסיון המקצועי שלי”
וכמה כל התענוג הזה הולך לעלות לי ?
בדיוק כמו כל מיזם \ סדנה \ מיטאפ אחר שאנחנו מקיימים: כלום ושום דבר!
יאללה, בואו נרים את זה לשמיים
Test Smarter